Kene İlaçlama

Kene adını verdiğimiz haşere gurubu evcil ya da yabani hayvanların üzerlerinde parazit olarak yaşarlar. Ayrıca çimenlik diye tabir ettiğimiz yeşil alanlar üzerinde sıklıkla görülmektedirler. Keneler basık bir vücut yapısına sahip kırmızı ya da koyu kahverengi renkte ve ortalama olarak bir ile beş milimetre boyutlarında kan emerek beslenen haşere türleridir. Bu zararlılar evlerimiz içerisine genel olarak evcil hayvanlar vasıtası ile girerler. Kene ilaçlama kırım Kongo kanamalı ateş hastalığının yaygınlaşması sebebi ile ayrı bir önem arz etmektedir.

Keneler genel olarak hayvanlar üzerinde asalak olarak yaşayan ve kanları ile beslenen haşereler oldukları için hayvanların taşımış oldukları hastalıkları ısırma yolu ile insanlara bulaştırabilmektedirler. Keneler çok hızlı bir şekilde üreyen zararlılar olmaları nedeni ile bireysel olarak kene ilaçlama yaparak çözüme ulaşmanın imkânı olmadığı gibi çalışmalar sonucu kontrol altına alınamazlar kene ile mücadelede kesinlikle profesyonel ilaçlama firmalarından yardım almalısınız.

Keneler Hangi Hastalıklara Sebep Olurlar?

Son yıllarda kene ısırması sonucunda maalesef insanlar üzerinde henüz tedavisi ya da aşısı bulunamayan Kırım Kongo hastalığı görülmektedir ve bu hastalık ölümcül bir etkiye sahiptir. Kırım kongo diye bilinen bu hastalığı bulaştırdığı bilinen 30 farklı kene türüne rastlanmıştır ve ne yazık ki bu kene türlerinin tamamı ülkemizde mevcuttur. Bu konuda profesyonel olarak yapılan çalışmalar hala devam etmektedir.

Kırım Kongo hastalığı bazı kene türleri tarafından insanlara bulaşan ve cilt dışında kanamaya sebep olan ve maalesef ölümle sonuçlanabilen bir hastalık türüdür. Son yıllarda bu hastalığın tedavisinde oldukça ilerlemeler sağlanmasına rağmen maalesef hastalık neticesinde ölüm oranları bir hayli yüksektir. Bu hastalık insanlar üzerinde ateşlenme ve cilt dışında meydana gelen kanamalarla kendini ön plana çıkaran bir hastalık türüdür. Tüm bu riskleri azaltmak için ve kenesiz bir çevreye sahip olabilmek için keneler etrafınızda görülmeden kene ilaçlama yaptırmak en doğru çözüm olacaktır. Kırım Kongo Hastalığının Belirtileri Nelerdir?

Bu hastalık insanlar üzerinde ateşlenme, halsizlik, kanlı kusmalar, aşırı hassaslık, karaciğerde büyüme ve ishal gibi belirtilerle ortaya çıkmaktadır ve bu hastalığın çok fazla ilerlediği kişilerde, bacak, kol, bölgelerinde kanama görülmektedir.

Kene Isırığı Esnasında Ne Yapılmalıdır?

Vücudunuza her hangi bir şekilde kene yapışması durumunda, keneyi vücuttan çıkarma esnasında çok dikkatli olunmalıdır. Kesinlikle kene öldürülmemeli ve kenenin ağzını koparılmadan çok ince bir pens yardımı ile çıkarılmalıdır. Daha sonra ısırılan bölgenin steril bir hale getirilmesi gerekmektedir. Asla vücudunuz üzerinde bulunan keneye çıplak eliniz ile temas etmeyiniz. Yine önemli olan bir diğer önemli nokta ise vücudunuza yapışmış olan kenenin üzerine kolonya ya da alkol dökülmemelidir. Aksi takdirde kenenin kusmasına neden olacak bu sayede hastalığın vücudunuza bulaşma ihtimalini yükseltmiş olacaksınız. Bu yüzden kene ısırığına maruz kalan kişi en yakın sağlık kuruluşuna baş vurmalı, kenenin görülmüş olduğu profesyonel kene ilaçlama yöntemleri ile kontrol altına alınmalıdır.

Kene Isırığı

Kene Haşeresi İle Nasıl Mücadele Edilir?

Kene haşeresi ile bireysel olarak mücadele ederek çözüme ulaşmak imkânsız olduğu gibi yapılan yanlış uygulama ve hatalı kene ilaçlama yapılması ilaçlamalar neticesinde doğada kene düşmanı olan canlılar yok edilmektedir. Kenenin görülmüş olduğu alanlar konusunda uzman personeller tarafından incelenmeli profesyonel olarak kene ilaçlama yapılmalıdır.

Paylaş